查看: 2836|回復: 11

換軚鈴問題

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?立即註冊

x
想問下大家 邊到有2手軚軨 幾千蚊有交易??
咪慳果小小錢
所有生命 包括人同車都係o係四條軚到....千奇唔好慳軚搵二手
成架車都係依靠四條軑掂地,其他錢可以慳,車軑建議買新!!或者考慮先換軑,遲下先換鈐!!
溫馨提示: 千祈唔好貪平買Dunlop DZ101..........會令你後悔莫及......

軚係全架車既命脈, 尤其我們是尾轆車....
如果唔係一定要日本做,ENKEI 馬拉鈴都係二三千一條,TRADE 埋舊鈴千幾二千蚊有一條新鈴,點都輕過原廠鈴,而台仔新鈴都好平,款亦多,買左翻新舊鈴好危險。
banana 發表於 8-9-2014 14:16
溫馨提示: 千祈唔好貪平買Dunlop DZ101..........會令你後悔莫及......

軚係全架車既命脈, 尤其我們是尾轆 ...

不能同意更多!
扲2手 軚新 咁樣得唔得 定軚軨都全新?咁邊間軚軨鋪冇咁搶錢?
ChrisYim@FB 發表於 10-9-2014 01:48
扲2手 軚新 咁樣得唔得 定軚軨都全新?咁邊間軚軨鋪冇咁搶錢?

軨二手冇問題, 但要留意睇清楚,問清楚啲, 我朋友試個網上自己搵, 買到番黎原來有一條事故軨, 有修復過.
其實台灣軨全新都唔係好貴一條, 通常啲人係搵貴軨先搵二手希望可以平啲!
JoeY 發表於 10-9-2014 11:26
軨二手冇問題, 但要留意睇清楚,問清楚啲, 我朋友試個網上自己搵, 買到番黎原來有一條事故軨, 有修復過.
...

哦 明白晒