查看: 2255|回復: 10

新手報到,想買車,求意見

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?立即註冊

x
大家好,想徵求各位既小小意見
係二手車網到見到07年既MARK X
問題1:07年係咪尾期款?

問題2:現在07年既價錢大約咩價(冇牌費)
問題3:仲有冇包圍果D可以改?
06年10月後就係尾期, 不過二手車網通常寫遲一年, 即06年出廠, 就話自己係07車

問題2:現在07年既價錢大約咩價(冇牌費),
牌費一年$5,794
28車一般放緊6-7萬, 不過齋睇價錢好難話值唔值
MarkX有S版G版之分, 避震, 鮑魚, 音響, 軚鈴....等, 全部都萬萬聲,
如果狀態好, 齊料, 賣到9萬10萬都唔出奇

問題3:仲有冇包圍果D可以改?
有師兄改到做130頭, 日本包圍, 50頭, 大陸包圍, 開窿沙板........... 有錢有辦法
Yin1234 發表於 16-12-2016 22:30
06年10月後就係尾期, 不過二手車網通常寫遲一年, 即06年出廠, 就話自己係07車

問題2:係咪腳踏果到係金屬就代表S版?
問題3:如果想改130頭,約幾錢
新手上路 發表於 17-12-2016 00:25

A: 唔一定, 腳踏可以改. 如果椅背, 地毯係黑色就係S版.

A: 係大陸買套120改130 bumper返黎好平, 不過每套質數分別好大. 如果質數好, 返黎拾手尾人工就平D. 如果質數唔得分分鐘成套bumper唔用得
新手上路 發表於 17-12-2016 00:25

A: 唔一定, 腳踏可以改. 如果椅背, 地毯係黑色就係S版. 以下link解釋G同S版o既分別:http://www.markxclub.hk/bbs/foru ... &extra=page%3D1

A: 係大陸買套120改130 bumper返黎好平, 不過每套質數分別好大. 如果質數好, 返黎拾手尾人工就平D. 如果質數唔得分分鐘成套bumper唔用得

呢隻椅背係黑色,但係枕頭背係米色,呢隻算唔算S版?
如果S版將電子避震改左絞牙,咁S版仲有冇其他特別既野?
新手上路 發表於 17-12-2016 13:59
呢隻椅背係黑色,但係枕頭背係米色,呢隻算唔算S版?
如果S版將電子避震改左絞牙,咁S版仲有冇其他特別既野? ...

我唔肯定呢部唔係, 因為內寵, 尾燈, 可以改,
唯獨電子避震無得加,
開頭冚, 會見到避震塔頂有組電線
而且有sport mode就係S版
Yin1234 發表於 17-12-2016 16:57
我唔肯定呢部唔係, 因為內寵, 尾燈, 可以改,
唯獨電子避震無得加,
開頭冚, 會見到避震塔頂有組電線

如果有2部MARKX
A車行左12萬幾,S版,但係改左做絞牙
B車行左6萬幾,唔係S版,都係絞牙
咁大家都係一樣價